Azt vettem észre, hogy vannak Magyarországon olyan vidékiek, akiket minden időjárás változás súlyt. Ha kicsit naposabb az idő, akkor sír a paraszt, hogy aszály van és tartja a markát, hogy "adjá pénzt". Ha meg leesik egy nagyon kicsi eső, akkor meg elázik a paraszt háza és tartja a markát megint. Olyanra is emlékszem amikor a parasztok egyik része árvízben volt, a másiknak pedig az aszály miatt sírt a szája.

Hát anemjóját! Talán mi, városiak tehetünk az időjárásról, hogy a mi pénzünket akarja elvenni a paraszt? Még szerencse, hogy itt a Kárpát-medencében se komoly földrengés, se tornádó, se homokvihar nincsen. Nem kell olyan komoly gátakat sem építeni, mint Hollandiában. Akkor meg tessék már megoldani önállóan! Ott a lapát.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemabob.blog.hu/api/trackback/id/tr921987815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása