A cigányok kollektív szociális kódjába mélyen be van ágyazódva a "járj túl a többiek eszén" parancs. Nem tudom, hogy ez genetikai meghatározottság-e és ha igen, mennyiben. Ez nem is annyira fontos, ha figyelembe vesszük, hogy genetikailag bármely rassz borzalmas dolgokra van determinálva, de azt tudatos, tanult viselkedéssel elfojtják, vagy szabályozott csatornákon engedik csak felszínre törni.

A cigányokkal az a baj, hogy nem kezelik megfelelően ezt a dolgot és ha szorult helyzetbe kerülnek, akkor többségük úgy próbál furfangos lenni, hogy pl. meglopja az embertársát. Ezen viszont lehet változtatni neveléssel: egy másik irányba kell terelni a romák hajlmamának a kifejeződését. Pl. a kereskedelem vagy informatika felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemabob.blog.hu/api/trackback/id/tr681888855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem csak az embertársaikat lopják meg, hanem az egész társadalmat, az egész országot. Ingyenélők, és a nevelés náluk eleve halott dolog. Szerintem ezt nem kell magyarázni annak, aki látott már cigányokat utcán, boltban stb.
@fruitella: Az is baj, hogyha a károsult eltúlozza a dolgot. Engem is loptak meg már többször is, mégis azt mondom, nem olyan nagy bűn egy tárcát kilopni vagy egy hifit elvinni, hogy azért már egyből vágják le a kezét a tolvajnak. Sok esetben a károsult sokkal nagyobb faszfej, mint a tolvaj és megérdemli, hogy meglopják!

A nevelés pedig nem halott dolog, hanem az etnikai tisztogatást leszámítva az egyetlen lehetséges megoldás. Csak úgy tűnik nehéz megvalósítani (például ki kéne szakítani a 3 éves romagyerek egy részét a környezetükből ahhoz, hogy sikeres legyen)
@fruitella: az országot/társadalmat csak akkor lopják meg, amikor fát lopnak meg vasúti sínt szednek fel és/vagy rongálják, pusztítják a környezetet.

Ha a segélyre gondoltál, az nem lopás, hanem azt önként adják oda a kedves adófizető választópolgárok, amikor szavaznak. Már hogyha egyáltalán ők alkotják a többséget a szavazóurnánál...
hát igen sokat számit a neveletés , és annyi gyereket szűljenek amit fel is tudnak nevelni normálisan , meg ne a segélyre várjanak a leg tőbbjűk ezt csinálja szűl tiz gyereket várj a segélyt még meg is nyomoritja még tőbb pénzt kajon, vanak azért kivéltel az nagyon keves aki nem segélyre vár tanul vagy dolgozik de nem sok ez baj !
süti beállítások módosítása